Tietoa seurasta

Ski Jyväskylän juuret juontavat aina 1970-luvulle, tältä sivulta löydät tietoa ja historiaa seurasta.
https://skijyvaskyla.fi/wp-content/uploads/2023/11/Touho-Hakkinen-2135-scaled.jpg

1977-1997
Huhtasuon kisasta kaikki alkoi

Seura perustettiin Huhtasuon Kisan nimellä vuonna 1977. Hukissa on historian aikana harrastettu ja kilpailtu useissa lajeissa. Näitä ovat mm. hiihto, suunnistus, pöytätennis, kaukalopallo, jääkiekko, pyöräily, yleisurheilu ja jalkapallo. Huhtasuon Kisan perustivat Huhtasuon alueen aktiiviset liikkujat Huhtasuon Asukasyhdistyn toiminnan pohjalta, joka oli perustettu v. 1975.

Ensimmäiset Jyväskylän Hippo-hiihdot järjestettiin Kangaslammella 15.3.1980. Tuolloin mukana oli 216 lasta. Merkittävä henkilö yhteistyön käynnistämisessä oli silloinen seuran kova puuhamies Antti Koukka. Pankilta Hippo-hiihtojen priimusmoottorina toimi ansiokkaasti Jouni Hakala. Ilman Antin suurta työpanosta - tapahtuman organisoinnissa alkuvuosina, ei tätä perinnettä olisi meillä tänä päivänä.
Hippo-hiihdot ovat innostaneet lapsia kisoihin vuosi vuodelta enemmän ja enemmän. Viimeisinä vuosina olemme joutuneet rajoittamaan osallistujamäärän 500 lapseen, jotta tapahtuma voidaan toteuttaa turvallisesti yhden päivän aikana. Kisapäivä on erittäin suuri ponnistus seuran toimitsijoille ja talvipäivän tunnit ovat rajalliset.

1997 Huhtasuon Kisa oli seuraluokittepisteissä sijalla 197. ja Keski-Suomessa sijalla 9. Jaosto osallistui koulutukseen ja tavoitteeksi asetettiin (hieman vahingossa, kun kukaan ei ehtinyt esitystä tyrmätä) olla viiden vuoden kuluttua Keski-Suomen ykkönen. Lopulta tähän meni aikaa kuusi vuotta ja siitä alkaen seura on ollut piirin ykkönen.

2000-2023
Huhtasuon hiihdosta Ski Jyväskylään

Vuonna 2000 seuraväki kokoontui ja tuloksena oli , että hiihtojaosto perusti oman seuran Huhtasuon Hiihto 2000.
Nimi Ski Jyväskylä on ollut nyt käytössä vuodesta 2014. Nimi muutettiin, sillä seura toimi koko Jyväskylässä, eikä pelkästään Huhtasuon kaupunginosassa. Muutos toi Ski Jyväskylän paremmin suomalaisen hiihtokansan tietoisuuteen.

Seuran menestynein urheilija on ollut Kirsi Perälä, joka osallistui sprintissä Liberecin mm-hiihtoihin ja Vancouverin olympialaisiin.

Ski Jyväskylä on tunnettu kisajärjestäjä. Vuosittain järjestetään Euroloppet-sarjaan kuuluva Jyväskylä Ski Marathon.Aikuisten SM-hiihdettiin vuonna 2014 Vaajakoskella, Nuorten SM-hiihdot vuonna 2021 Laajavuoressa ja HS-loppukilpailu vuonna 2005 Huhtasuolla.

Vuonna 2025 eli 20 vuotta myöhemmin saamme kunnian järjestää jälleen Hopeasomman loppukilpailut.
https://skijyvaskyla.fi/wp-content/uploads/2023/11/Touho-Hakkinen-2273-scaled.jpg

TULE MUKAAN TOIMINTAAN!

SKI JYVÄSKYLÄ
SOMESSA

Voit seurata meitä Facebookissa ja Instagramissa:

LIITY POSTITUSLISTALLEMME

Saat tietoa seuran tapahtumista ja toiminnasta sähköpostiisi.