Seurasopimusurheilijat valittu
Kuva: Pablo casso

Seurasopimusurheilijat valittu

Seuran valmennustyöryhmä on asettanut kauden 2021-22 alussa kriteerit seurasopimusten myöntämiselle. Koska viestimenestys on seuran kannalta hyvin tärkeää, hallitus on ottanut myös menneen kauden viestimenestyksen sekä menestymisen Suomen Cupissa huomioon sopimuksia tehtäessä. Sopimusurheilijoilta edellytetään merkittävää panosta seuran viestijoukkueissa nuorten ja aikuisten SM-viesteissä ja Suomen Cup viesteissä. Seuran tavoitteena onkin asettaa kilpailukykyiset joukkueet kaikkiin em. viesteihin. 

Sopimukset ovat ensisijaisesti maastohiihtoa ykköslajinaan harjoittaville urheilijoille. Sopimukseen yltääkseen kakkoslajinaan maastohiihdossa kilpailevan urheilijan on oltava selvä vahvistus seuran viestijoukkueeseen.

Myös Ski Jyväskylää edustava ampumahiihtäjä voi päästä seurasopimusurheilijaksi omassa lajissaan. Näitä urheilijoita arvioidaan vielä tapauskohtaisesti, sillä ampumahiihdolle ei ole määritelty vastaavia valintakriteereitä.

Maastohiihdon seurasopimuskriteerit

Huipputiimi
Nyl SM sijoitus 1-15, Myl sijoitus 1-25. Nuoret 17-23 sijoitus 1-3. Uusi lisäys viestisijoitus Naiset SM 1-8 tai SC 1-6, Miehet SM 1-10 tai SC 1-8 

Seurasopimus Nyl SM sijoitus 16-35, Myl sijoitus 26-50, Nuoret 17-23 sijoitus 4-15. Uusi lisäys viestisijoitus N SM 9-15 tai SC 7-10, M SM 11-15 tai SC 9-12 

Ski Marathon sopimus Menestyminen pitkien hiihtojen kv. kisoissa.

Haastajasopimus Edelliskauden seurasopimusurheilijat, joilla esim. terveysongelmien vuoksi kriteerit eivät täyttyneet sekä lähelle kriteereitä sijoittuneet urheilijat hakemusten perusteella.

Seurasopimus urheilijat

Huipputiimi: Sami Lähdemäki, Sanni Räisänen, Iiris Helander

Seurasopimus: Eevakaisa Loukusa, Matias Sippo sekä viestitiimiin Sini Alusniemi, Joni Mustonen, Misa Tuomala,  Antti Rolig, Siiri Rasimus. Joukkueiden kapteeneina Terhi Pollari ja Olli Jarva

Ski Marathon sopimus: Olli Tyrväinen

Haastajasopimus: Terveyshaasteita kokeneet viime kauden sopimusurheilijat ja SM kisoissa lähelle sopimuskriteereitä yltäneet urheilijat voivat ”anoa” sopimusta ja päätös näistä myöhemmin hakemusten perusteella.

Mahdollisiin kysymyksiin ja sopimuksen allekirjoittamiseen liittyviin yksityiskohtiin vastaavat Teemu Vesala 050 5222 664 ja Pertti Pulkkinen 044 543 4548.

Close Menu