FIS-kisat Vaajakoskella 29.-30.1.

FIS-kisat Vaajakoskella 29.-30.1.

FIS-kisat Vaajakosken haastavissa maastoissa la-su 29.-30.1. 

Ski Jyväskylän järjestämät FIS-kisat hiihdetään Vaajakoskella 29.-30.1. Kuka kesyttää Big Roger Hillin ja legendaarisen Happonousun? Millaiset vauhdit tarjoaa SavoBlack lasku? Nyt hiihdetään kilpaa kunnon reitillä! Kilpailut järjestetään vuoden 2014 SM-maastoissa ja tällä kertaa päästään hiihtämään myös 5 km ladulla, jolle ei lumen puutteen takia vuoden 2014 suomenmestaruuskisoissa päästy.  Seuraa tuloksia: https://esahoo.fi/fisjkl2022.htm

Ski Jyväskylän hiihtäjät haastavat SM-mitalistit 

Lauantaina naisten perinteisen 5 kilometrin matkalla mielenkiintoisia, SM- ja Suomen Cup -kisoissa menestyneitä nimiä ovat ainakin pariviestin Suomen mestari ja perinteisen 10km pronssimitalisti Anni Kainulainen Vantaan Hiihtoseurasta, jolle kovinta vastusta tarjonnevat Lempäälän Kisan Oona Kettunen ja Lahden Hiihtoseuran Emma Hämäläinen. Miesten 10 kilometrin kisassa moninkertainen SM-viestimitalisti Aku Nikander Jämin Jänteestä, Sprintin SM pronssimitalisti Äänekosken Huiman Verneri Poikonen sekä SkiTeam 105:n Lassi ”Laurin veli” Vuorinen haastavat nousukuntoisen Ski Jyväskylän Sami Lähdemäen. 

Sunnuntaina naisten vapaan hiihtotavan kympillä Ski Jyväskylän Sini Alusniemi ja Eevakaisa Loukusa saavat kovinta vastusta ainakin edellä mainittujen Kettusen ja Hämäläisen suunnalta sekä Team Skiersin Miia Säilynojalta. Miesten 20 kilometrin matkalla kärkisijoja metsästävät Sami Lähdemäen, Verneri Poikosen ja Lassi Vuorisen lisäksi muun muassa Inarin Yrityksen Reima Idström, Vuokatti Ski Teamin Turo Sipilä ja Tampereen Yrityksen Waltteri Vinkanharju. 

Molempina päivinä ladulla nähdään myös Ski Jyväskylän nuorten SM-mitalisti Sanni Räisänen, joka mittaa vauhtiaan naisten sarjassa.

Kansallinen hiihtopäivä la 29.1. 

FIS-kisojen ensimmäisenä kilpailupäivänä eli lauantaina vietetään myös Suomen Hiihtoliiton, Ylen, TUL:n, Sydänliiton ja Suomen Ladun lanseeraamaa Kansallista Hiihtopäivää.

Artikkelikuva: Antti Saarimaa

Close Menu