COVID-19- tilannekatsaus Nuorten SM-hiihtoihin

Päivitetty 15.2.2021

Jyväskylässä hiihdettävät Nuorten SM-hiihdot lähestyvät, ja monet varmasti miettivät kilpailuiden toteutumista näin korona-aikaan. Järjestäjällä on kuitenkin vahva tahtotila kilpailujen toteuttamiseksi, eivätkä nykyiset rajoitukset estä kilpailutapahtuman järjestämistä.

Kilpailujen järjestämisestä on käyty keskustelua Jyväskylän pandemiapäällikön Ilkka Käsmän sekä liikuntapäällikön Anna-Leena Sahindalin, kanssa.

Koronatilanne Jyväskylässä on paranemassa, eikä kaupunki kuulu enää koronaviruksen leviämisalueeseen. Vaadimme alueellisten viranomaisten sekä Jyväskylän kaupungin ohjeistuksen mukaan alle 48 tuntia vanhan negatiivisen koronatestituloksen hiihtäjiltä, jotka tulevat koronaviruksen leviämisalueilta.

Laskemme 48 tuntia perjantaista lähtien, kun kilpailijat saapuvat Jyväskylään. Kaikilta kilpailijoilta, riippumatta siitä kilpaileeko lauantaina vai sunnuntaina, riittää negatiivinen testitulos, joka on otettu keskiviikkona 18.2. tai myöhemmin. Negatiivinen testitulos tulee lähettää joko sähköpostitse osoitteeseen skijyvaskyla@gmail.com tai esittää kilpailupaikalla. Testituloksen osoittamiseen riittää esimerkiksi kuva tekstiviestillä lähetetystä tuloksesta, jossa on näkyvillä nimi sekä testitulos.

Hiihtäjän, jonka virallinen asuinpaikka on koronaviruksen leviämisalueella, mutta joka on asunut viimeiset kaksi viikkoa Suomen muilla alueilla esimerkiksi varusmiespalvelun tai opiskeluiden vuoksi, täytyy lähettää kirjallinen todistus asuinpaikastaan. Tällaiseksi kelpaa esimerkiksi todistus varuskunnasta tai urheiluopistolta tai vuokrasopimus hiihtäjän nimellä. Lähetä todistus tai kuva todistuksesta osoitteeseen skijyvaskyla@gmail.com. Jos asuinpaikkaa ei pysty todistamaan, täytyy hiihtäjän käydä koronatestauksessa. Koronatestaus koskee vain hiihtäjiä, emmekä vaadi testitulosta esimerkiksi huoltajilta tai valmentajilta.

Negatiivisten testitulosten sekä asuinpaikkatodistusten lähettäminen mieluusti seuroittain. Eli seuralta yksi sähköposti, johon koottuna osallistujien todistukset

Pikatestaukseen pääsee esimerkiksi Mehiläisen Drive in- testausasemilla ympäri Suomen. Mehiläinen tarjoaa pikatestaus mahdollisuuden hintaan 99€. Keräämme yhteystiedot pikatestaukseen menijöiltä, ja välitämme ne Mehiläiselle. ilmoita yhteystietosi testausta varten viimeistään tiistaina 16.2. klo 12.00 tällä lomakkeella

Nuorten SM-hiihtojen järjesytelyt ovat kovassa vauhdissa, eikä kilpailujen peruminen lähellä h-hetkeä ole kenenkään etujen mukaista. Ilmoitamme täällä sekä Nuorten SM-hiihtojen kisasivuilla jos muuttuneet rajoitukset estävät kilpailujen järjestämistä. Emme järjestä koronakuplan omaisia järjestelyitä vaan pyrimme vaikuttamaan turvallisuuteen muilla järjestelyillä. Tutustuthan kilpailujen COVID-19- ohjeistukseen:

Lisätietoja: skijyvaskyla@gmail.com

Close Menu