ampumahiihto

Ampumahiihdon harrastaminen seurassamme
 
Otamme ryhmiimme lisää ampumahiihdon harrastajia ja ampumahiihdosta kiinnostuneita. Lajin harrastajat harjoittelevat hiihtoryhmiemme mukana hiihto- ja fysiikkatreeneissä keskiviikkoisin ja torstaisin Laajavuoressa. Ampumaharjoittelu tapahtuu yhteistyössä Kuikan Kisailijoiden kanssa Kuikan ampumahiihtoradalla tiistaisin klo 17. Radan osoite on Sikomäentie 249, jonne ajoaika Jyväskylästä n. 25 min. Tarvittaessa järjestetään lisäharjoituksia. 
Ammuntaa kokeilemaan pääsee patruunoiden hinnalla. Säännöllisesti Kuikan radalla harjoittelevilta edellytetään ratamaksua (25€), johon sisältyy myös hiihto- ja juoksureittien kunnostus sekä Kuikan Kisailijoiden 10€ jäsenmaksua. Viime mainittu ei kuitenkaan velvoita edustamaan ko. seuraa kilpailuissa, vaan urheilija voi edustaa vapaasti Ski Jyväskylää. Maksut voi suorittaa paikan päällä. Kilpailuja varten tarvitaan luonnollisesti SaHL:n kilpailulisenssi, jonka voi hankkia Suomisport palvelun kautta.
 
Aloittelevat harrastajat eivät heti tarvitse omaa asetta, mutta säännöllisesti kilpailutoimintaan osallistuvat hankkivat yleensä oman aseen. Aseeseen tarvitaan aseenkantolupa, jota ei myönnetä alle 15-vuotiaille. Käytännössä nuoren aseen haltija on toinen vanhemmista. Yhteistyöseuramme Kuikan Kisailijoiden ampumavalmentajat neuvovat tarvittaessa ase- ja lupa-asioissa.
 
Mikäli haluat päästä kokeilemaan ampumista ja/tai ampumahiihtoa radalle, ota yhteyttä: Reetta Pitkäseen, reetta.pitkanen90@gmail.com
 
Ampumahiihdon aluetoiminta
 
Ski Jyväskylä kuuluu Suomen Ampumahiihtoliiton Sisä-Suomen alueeseen. Alueella tullaan järjestämään yhteisiä leirejä ja kilpailutoimintaa. Aktiivista kilpailutoimintaa Kuikan lisäksi on esim. Keuruulla ja Sumiaisissa. 
 
Ski Jyväskylään ampumahiihtotyöryhmä
 
Ski Jyväskylään tullaan perustamaan lajityöryhmä kehittämään ampumahiihtoharrastusta Jyväskylässä. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on luoda Jyväskylän kaupungin kanssa kelvolliset harjoitteluolosuhteet ampumahiihtoon. Kaupungin suunnasta on jo tullut hieman alustavia vihjeitä tulevan harjoittelupaikan sijainnista Laajavuoren alueella. Työryhmässä toimimisesta kiinnostuneita pyydetään olemaan yhteydessä Reetta Pitkäseen, reetta.pitkanen90@gmail.com.
 

Tukijat

Close Menu